bubb.la lanserar betaltjänst – bli kund för att hjälpa oss expandera!


Sedan bubb.la lanserades sommaren 2014 har vi åstadkommit en hel del. Mer än 26 000 nyhetslänkar har publicerats och de har visats för läsare mer än 100 miljoner gånger. Vi har gjort mer än 160 avsnitt av vårt eget radioprogram. Nästan 10 000 personer följer oss på Facebook, mer än 3 000 på Twitter och mer än 2 000 personer lyssnar regelbundet på radio bubb.la.

bubb.la är vid det här laget det största svenska libertarianska projektet någonsin, såväl i termer av räckvidd som i antalet personer som är engagerade i att driva projektet. Mer än 220 redaktörer har deltagit i den redaktionella verksamheten och tusentals likasinnade hjälper oss på olika sätt att nå ut med vår rapportering. Förutom bubb.la och radio bubb.la driver vi flera andra projekt, bland annat den här siten, Frihetligt, där vi samlar libertarianskt opinionsmaterial och även bloggar själva. Här kan du läsa mer om vad vi gjort:

Allt detta och mer har vi gjort med en mycket begränsad budget

Vår crowdfunding i augusti 2014 samlade in ungefär 100 000 kr från närmare 200 donatorer och längs vägen har vi lyckats få in fler donationer här och där. Men våra kostnader är mycket högre än våra intäkter, framför allt för att vi sedan starten har haft en programmerare anlitad på heltid för att utveckla bubb.la-siten och de olika sidoprojekten. Vid det här laget är vår smala budget den största begränsningen för att expandera och starta ännu fler projekt. Därför lanserar vi nu vår egen betaltjänst för att bygga upp ett stabilt flöde av intäkter som vi kan använda för att växa.

Här kan du lyssna på inslaget i radio bubb.la där vi presenterade bubb.la premium för första gången:

Läs mer och teckna en prenumeration: bubb.la premium

Först och främst är detta ett sätt för dig som gillar bubb.la och våra andra projekt att supporta oss genom att bli regelbunden donator. Dessutom får du en särskild prenumerationstjänst med några funktioner som hjälper dig att hålla koll på nyheter och få mer kontakt med frihetsrörelsen:

 • Få bubb.la:s nyheter per mail
 • Sök i arkivet med alla historiska länkar
 • Utforska våra nyheter per ämne genom tusentals ämnestaggar
 • Anpassa förstasidan efter dina personliga preferenser
 • Medlemskap i en särskild Facebook-grupp för premiummedlemmar

Vad ska vi använda pengarna till?

Till att börja med vill vi finansiera att även fortsättningsvis ha vår indiska programmerare anlitad på heltid. För närvarande betalar några av oss som grundat bubb.la detta ur egen ficka och det börjar bli ganska ansträngande. Intäkter utöver den nivån kommer i första hand användas för punktinsatser i vårt utvecklingsarbete. Som många påpekat behöver siten en bättre visuell design och vi har en designer som vi vill anlita för detta om vi bara kan finansiera det. Vi vill också investera i bättre mobilappar och flera andra aspekter av våra gränssnitt gentemot kunder.

Dessutom finns ambitiösa planer på att expandera verksamheten på olika sätt. Ett exempel är att göra ännu fler sändningar av radio bubb.la. Vi har redan ett av de mest flitiga pratradioprojekten med tre 90 minuter långa avsnitt per vecka, men vi skulle vilja utöka och helst sända ett nytt avsnitt varje dag. Ett annat exempel är våra långt gångna planer på att skapa en internationell version av bubb.la med rubriker på engelska. Detta är något vi redan jobbar hårt för men vi behöver mer resurser för utveckling, översättningar, marknadsföring med mera.

Med en större budget kan vi också göra större insatser i särskilda projekt som Frihetsfika – våra kampanjer för att stödja bagerier som blir utsatta för fackliga blockader. Något vi länge pratat om är att skapa ett nätverk för att uppmärksamma fler småföretag som trakasseras av facket och hjälpa dem på olika sätt, men våra möjligheter till detta är i nuläget begränsade.

Skaffa premium idag och hjälp frihetsrörelsen att växa

Vi är i dagsläget ca 80 personer som jobbar i bubb.la-redaktionen på ideell basis och flera av oss jobbar nära nog heltid. Ett stadigt intäktsflöde skulle vara ett kraftfullt komplement till alla frivilliga insatser och hjälpa oss att starta ännu mer ambitiösa projekt. Om du gillar det vi gjort hittills och vill se fler liknande initiativ, skaffa en prenumeration på bubb.la premium för att hjälpa till att göra det möjligt.

Den enda finansiering vi har är den vi får från er – hjälp oss genom att skaffa bubb.la premium!

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Erik S

  Såklart man skaffar Bubb.la-premium! Trodde inte kostumering av startsidan skulle vara så trevligt som det faktiskt är. Dessutom är arkivet riktigt roligt under en hel del etiketter/taggar!

  Det enda jag saknar är att föreslå nya länkar och stt föreslå etiketter på befintliga länkar.

  Exempelvis saknar Expressens härskarporträtt av Vår Inrikeshärskare Anders Ygeman etiketten “Anders Ygeman” 🙂

+ Leave a Comment