Sex månader med bubb.la


Den 23 juni påbörjades det tekniska arbetet med att skapa bubb.la och redan samma dag postades den första nyhetslänken. Nu har vi förmedlat rykande färska nyheter varje dag i ett halvår, så det är dags att göra en liten tillbakablick.

bubb.la startades för att vara en motvikt till vänstervridning i svenska massmedier, och vi vågar påstå att vi kommit rätt långt på vägen. Vi har publicerat mer än 10 000 länkar sedan vi satte igång. Vi har haft mer än 40 000 besökare på siten och mer än 500 000 sidvisningar. Dessutom har vi haft mer än 9 miljoner visningar av de länkar vi spridit via Facebook och Twitter.

Därtill har en rad sidoprojekt startats. Ett exempel är siten du läser på nu, Frihetligt, där vi samlat libertarianska blogginlägg och också publicerat egna texter. Ett annat är radio bubb.la som sänder pratradio med nyhetskommentarer tre gånger i veckan, med utgångspunkt i de länkar som publiceras på bubb.la. Ytterligare ett exempel är en Facebook-grupp som började som en spin-off till bubb.la men som nu har långt fler följare.

Allt detta har varit möjligt framför allt tack vare de 140 personer som deltagit som redaktörer. Dessutom har vi kunnat hålla en hög utvecklingstakt tack vare mer än 100 000 kr i donationer från våra läsare. Vi är oändligt tacksamma för allt stöd, ekonomiskt såväl som moraliskt!

Inför 2015 kommer vi att höja tempot på alla fronter. En rad viktiga utvecklingar är planerade av siten, mobilappen och publicering till sociala medier. Dessutom kommer ett nytt sätt att stödja bubb.la ekonomiskt presenteras – en betaltjänst som går under arbetsnamnet bubb.la premium. Och självklart kommer vi att bevaka valrörelsen inför extravalet i mars och ge alternativa vinklar till etablerade mediers vänsteragenda.

Tack alla som varit med och skapat bubb.la! Gud jul och väl mött när kampen fortsätter under 2015!

julkatt

1 comment

Add yours
  1. 1
    En kurd

    Ja go jul på er också. Har varit en trogen bubb.la fanatiker sen jag hörde talas om det. Som sanningsstuderande ungdom har bubbla – speciellt radio bubbla – hjälp till att sortera många tankar och även ta upp obesvarade frågor som rationellt diskuteras välkomnande och orädda till kritik, med en nyanserad syn på frihet, till skillnad från den vänstervridna PK-median som så dystert har lagt sitt täcke över hjärnorna på medstudenterna.
    Tack och bock!

+ Leave a Comment