bubb.la fyller två år


Den här dagen, 23 juni, för två år sedan rivstartade bubb.la-projektet. Det första året finns beskrivet här. Året som gått sedan dess har präglats av stadig tillväxt i termer av alla tänkbara nyckeltal samt ett antal nya ambitiösa projekt.

Vi har nu publicerat mer än 30 000 länkar och våra postningar till sociala medier har visats mer än 180 miljoner gånger. De som åstadkommit detta är fler än 200 redaktörer och dessutom har fler än 700 personer bidragit med ekonomiska donationer för att hålla projektet vid liv.

I dagens sändning av radio bubb.la reflekterade vi lite över det gångna året:

Vad har hänt under senaste året?

De största nya projekten under det gångna året har varit bubb.la premium och Corax, som båda lanserades i början av 2016. Här kan du läsa lite mer om dessa projekt samt andra saker vi har haft för oss:

bubb.la premium

bubb.la premium är vårt system för månadsdonationer som även fungerar som ett slags betaltjänst. Medlemmar får framför allt möjligheten att stödja bubb.la men även tillgång till extra funktioner på siten samt möjlighet att vara med i ett särskilt diskussionsforum. Läs mer om bubb.la premium här.

Vid det här laget har vi nästan fem hundra premiummedlemmar men vi behöver bli många fler! Här kan du också bli medlem.

Corax

Corax är en internationell version av bubb.la där konceptet är snarlikt men rubrikerna på engelska. Projektet är fortfarande i sin linda men är vår största och viktigaste satsning inför framtiden. Om vi får samma genomslag internationellt som vi fått i Sverige kommer vi att vara ett av världens största radikalt frihetliga projekt.

Mobilappar

Ytterligare en stor nyhet från det gångna året är våra nya mobilappar som rekommenderas varmt till alla som vill följa oss. De är vid det här laget mycket raffinerade och förmodligen det bästa sättet för de flesta att följa bubb.la och/eller Corax:

bubb.la (iOS)

bubb.la (Android)

Corax (iOS)

Corax (Android)

CoraxConf

Ytterligare ett roligt projekt som pågår just nu är en konferens som går av stapeln på Malta i slutet av juli där bubb.la-redaktörer, premiummedlemmar och andra träffas för att lära oss mer om alternativmedia, professionalisering av frihetlig aktivism samt staka ut nya riktningar för våra projekt.

Här kan du läsa mer och anmäla intresse för att delta.

Hjälp oss fortsätta växa och bli ännu bättre!

Om du vill vara med och hjälpa oss att expandera bubb.la och Corax – bli premiummedlem! Det är det absolut bästa sättet för oss att ta emot hjälp och du blir dessutom del av ett mycket trevligt litet community.

Från redaktionens sida riktar vi ett stort varmt tack till alla som följt oss sedan starten och vi lovar att hålla gasen i botten även under kommande år.

bubb.la 2 år – infographic

+ There are no comments

Add yours