Science Fiction Bokhandeln åker in på PK-listan


Käre läsare, om du mot förmodan har befunnit dig i en grotta de senaste 50 åren så är du kanske omedveten om att det pågår ett kulturkrig, om så är fallet så föreslår jag att du, efter att du låtit dina ögonen anpassa sig till solljuset igen, läser Sean Gabbs Radical Coup samt Vox Days SJWs Always Lie som kortfattade summeringar av dagsläget. Nördkulturen har en speciell plats i kulturkriget eftersom det var inom den sfären som den första(?) offensiven mot kulturmarxismen uppstod i form av GamerGate (för mer om det läs Vox Days bok). Just därför är det intressant att följa vad som sker i den världen, för att inte tala om att jag är en science fiction och fantasy-nörd sen barnsben och har tillbringat oräkneligt antal timmar i de världar som Asimov, Feist, Heinlein, Reynolds och många andra skapat.

Vi vet att SVEROK blivit fullständigt korrumperad, hur står det till med resten av nördsverige? Science Fiction Bokhandeln (SFbok) kan nog räknas som en institution och jag har själv spenderat många timmar i butiken i gamla stan. Jag har länge försökt köpa böcker därifrån istället för från internetgiganterna för att stödja en affärsverksamhet som alltid legat mig nära hjärtat, därför är det extra deprimerande att skriva den här rapporten eftersom SFbok ställt sig på fel sida i kulturkriget.

Jag anade ugglor i mossen idag när jag såg det här inlägget på facebook.

Lite mer sökande visade att SFbok är pridentusiaster.

Jag riktade blicken mot google och började söka hur SFbok positionerat sig i GamerGate och liknande strider och hittade snabbt den här formuleringen från SFbok i Malmö (Sad Puppies är en högerfalang i nomineringen av Hugopriser och består av GamerGate’are).

”Butler explored the intersections of identity and imagination – exploring the gray areas of race, class, gender, sexuality, militarism, inequality, oppression, resistance and most importantly, hope.”

Helt enkelt det perfekta motgiftet mot Sad Puppies.

Samt lite fler artiklar där SFbok implicit stödjer de som kritiserar GamerGate (här och här).

Vi ser alltså att ännu en institution i nördsverige dukat under och mina bokbeställningar kommer i framtiden ske via någon annan butik.

P.S. Jag vet att många liberoautister har enorma problem med att särskilja mellan en individs personliga åsikter och hur de positionerar sig i kulturkriget. Inlägget ovan är förstås inte ett angrepp på bokstavskombinationsindivider eller en kritik av företags rätt att bedriva sin verksamhet precis hur ägarna vill. Det är en uppmuntran att undvika de företag och föreningar som går hand i hand med postmodernismen/kulturmarxismen/vänsterns marsch genom institutionerna. För de som tror att Pride, HBQT-rörelsen och liknande yttringar idag har något som helst med frihet att göra så säger jag bara en sak, tänk om och tänkt rätt….

Har du något politiskt korrekt att rapportera? Då är det bara att klicka dig fram till rapportsidan och knattra lös på tangentbordet.

PK-rapport

+ There are no comments

Add yours