Fakta är inte välkomna på KTH


Jag har länge gått runt med någon slags naiv förhoppning om att de svenska tekniska högskolorna är förskonade de värsta konsekvenserna av värdeavgrunden och rättvisekriget. Rättvisekrigare är trots all inte särskilt intelligenta och det krävs ett visst mått av intelligens för att ta sig igenom en ingenjörs eller naturvetarutbildning, en filtrering borde helt enkelt ske som fördröjer entrismen.

Dessvärre så är det nu uppenbart att det filtret inte är tillräckligt, KTH har nämligen degenererat fullständigt vilket man förstår om man läser Fria tiders artikel om studenten Felix som gjort något så kontroversiellt som att sammanställa ett faktablad som visar att invandrare är överrepresenterade bland våldtäktsmän. Hur reagerade andra studenter på detta?

Mitt under föreläsningen ställde sig plötsligt en afrikansk kvinna längst bak i salen upp och pekade på Felix, som satt längst fram.

– Hon skrek att jag var “rasist” och “nazist”. Jag försökte förgäves säga åt henne att lugna ner sig och att det inte var någon plats för diskussion, säger Felix.

En lärare avbröt strax tumultet. Men den skrikande kvinnan kontaktade under föreläsningen ett stort antal manliga invandrare som kom och ställde sig utanför föreläsningssalen och stirrade in på Felix genom rutan.

– Jag tänker att det här kommer gå åt helvete, så jag sitter kvar fem minuter extra i klassrummet. Men de går inte därifrån. Jag bestämde mig för att gå ut till slut för jag kunde ju inte sitta och förnedra mig själv. Precis när jag ska lämna klassrummet marscherar de in i formation och kvinnan skriker: “Här har du dina våldtäktsmän!”

–  Jag lyckades komma därifrån genom den andra utgången. Det var en oerhört hotfull situation. Hade jag sagt någonting där kunde det ha smällt. Hade jag tjafsat emot hade jag säkert blivit nedslagen, säger Felix.

Vid en sådan situation kan man föreställa sig att KTH borde ta Felix sida men icke sa Nicke! Istället blev Felix anmäld för “störande handling eller trakasserier”. Ja han störde rimligtvis omgivningen någon fruktansvärt när han hade magen att bli skriken åt honom varefter han var tvungen att illa kvickt fly undan ett gäng hotfulla grobianer. Skäms Felix! Nästa gång får du se till att folk trakasserar dig på ett mindre störande sätt.

Hur ställer sig de andra studenterna till situationen kan man fråga sig? De skarpast skinande ljusen från den unga toleranta generationen måste väl ändå värdera rationell diskurs och råa fakta?

Dagen därpå, fredagen den 1 december, valde fem studenter som Felix gjorde ett grupparbete med att plötsligt frysa ut honom från samarbetet i gruppen. De upphörde helt att kommunicera med honom och ströp även hans tillgång till en gruppchatt och gemensamma arbetsdokument.

På måndagen informerades Felix under ett möte med avdelningschefen Magnus Brenning om att han blivit avstängd från det pågående grupparbetet eftersom de övriga studenterna i gruppen ogillade hans politiska åsikter.

Starkt jobbat snöflingor, va skönt att ni står upp för yttrandefrihet! Denna bilden känns av någon anledning väldigt passande i sammanhanget.

Fakta och yttrandefrihet är med andra ord inte något som står högt i kurs varken bland KTH:s ledning eller studenter. Annelie Fredriksson, studievägledare på KTH, ursäktar deras anmälan med att om de inte anmäler honom så kommer media vara på KTH som skit på flugor. Det är verkligen ett enastående rakryggat argument Anneli, det är så man står upp för sina studenter!

Efter att Fria Tider uppmärksammat situationen så valde KTH:s rektor, Sigbritt Karlsson, att lägga ner anmälan med motiveringen.

“Rektor konstaterar att det inte framgår av utredningen att någon enskild har känt sig trakasserad av Felix […] eller att han på något sätt skulle ha stört undervisningen”

KTH kan alltså inte ens pudla på ett rakryggat sätt. Visst är det bra att Felix slipper bli avstängd från KTH, men om någon känner sig trakasserad av fakta så är det fel på den individen, inte på personen som sprider fakta! Rektorn har inte på något sätt konstaterat att fakta är viktigare än snöflingornas känslor utan lägger ner anmälan baserat på en teknikalitet. Om inte ens rektorn på en teknisk högskola kan förstå en så enkel sak så är universitetsvärlden verkligen genomrutten. Vad händer när någon blir kränkt av termodynamikens lagar?

Hela historien är en riktig skam för KTH. Om du som läser detta går och funderar på att studera, välj då för guds skull ett universitet utanför Sverige! Men måste du välja Sverige så sky då åtminstone KTH som pesten! Om du är en arbetsgivare så bör du fundera allvarligt på om du vill anlita ingenjörer som examinerats vid KTH under de senaste åren. Är du en industripamp så bör du välja att ta dina forskningsmedel till något annat lärosäte.

Läs Fria Tiders artiklar, lyssna på inspelningarna nedan, är detta något du vill associera dig med på något sätt överhuvudtaget?

Student tog fram fakta om invandrarbrott – riskerar stängas av från KTH

Ny ljudinspelning avslöjar KTH:s olagliga åsiktspolicy: Studenter får inte “sprida politiska åsikter, oavsett om det är fakta” eller inte

Ingen åtgärd mot Felix: KTH backar efter Fria Tiders granskning

 

Har du något politiskt korrekt att rapportera? Då är det bara klicka dig fram till rapportsidan och knattra lös på tangentbordet.

PK-rapport

+ There are no comments

Add yours