Veckan som gått


Jag tog mig en liten kort paus under midsommar på en plats utan internet och därav tystnaden här på Frihetligt. Det dämpade dock inte knattrandet på tangentborden runt i landet och många fina inlägg författades.

Daniel Sjöberg gästar Radio Mises och de för en fin diskussion om rötter.

Rebecca Weidmo Uvell skriver om överhetens planer på att tvångsplacera svenska barn på ortens skolor och vice versa för att uppnå balans.

Ni som trodde KD stod till höger har som sagt inte träffat KD i Trollhättan för deras gruppledare tycker på allvar att man ska kvotera på grund av etnicitet.

“Vi vill ha 50 procent invandrare och 50 % svenskar i skolan. Och inte bara på Kronan utan också på andra skolor runt omkring”.

Fnordspotting har skrivit flera höjdare under veckan som gått. Hans kritik av GAL-TAN skalan och hur liberaler gnuggar händerna över kaoset som uppkommer på grund av den historielösa höger-vänster debatten är utmärkt.

Medan denna pseudodebatt mellan “högern” och “vänstern” pågår, gnuggar den kaoskult den klassiska liberalismen med tiden utvecklats till sina händer. I det politiska klimat som skapats har den tillskansat sig fritt spelrum, och till skillnad från både “högern” och “vänstern” vet den precis vem dess fiende är. Det finns en väldigt konkret anledning till att liberalens röst dryper av gift varje gång ordet “höger” yttras – nämligen att det är arvfienden man talar om. Av samma anledning har liberalen också alltid överseende med de snedsteg från vänsterhåll man inte för en sekund tolererar när de kommer från höger. För liberalen är socialisten endast en vänsterbroder som gått en aning vilse, i värsta fall förvisso ett irritationsmoment, men i bästa fall också en naturlig allierad.

Sen går han vidare till att kritisera whighistoria.

Vad Norberg hänger sig åt är i själva verket inte panglossianism utan whighistoria, det vill säga tron på att progressiv politik ständigt leder mänskligheten mot nya framsteg. Begreppet härrör som förledet antyder från Storbritannien, men samma föreställning är idag utbredd västvärlden över. I Sverige manifesterar sig företeelsen i den ofta upprepade lögnen att socialdemokratin gjorde ett fattigt land rikt, i Centerpartiets paroll Framåt! samt i socialliberala opinionstexter i allmänhet och den egenkäre Per Svenssons navelskådande kåserier i synnerhet. Det finns ett korn av sanning i detta så till vida att den klassiskt liberala kampen för bland annat äganderätt och stabila institutioner en gång i tiden bidrog till att sätta igång en spektakulär materiell välståndsökning. Då den progressiva politiken sedan länge inte bara övergett den klassiska liberalismens principer, utan idag dessutom verkar i diametralt motsatt riktning, var det dock också länge sedan whighistorian förmådde leva upp till de grandiosa anspråken.

Katerina Janouch frågar sig återigen vad som kommer få svensken att vakna.

Frågan är vad som krävs för att verklighetsförnekare och relativister ska kunna få ett eget “moment” – eller ska vi kanske kalla det ett “uppvaknande”?
När deras barn blir grovt våldtaget av fem män från något MENA-land så att barnet måste föras till sjukhus?
När utländsk rånarliga slår in dörren i den fina villan i det homogena svenska området där verklighetsförnekaren röstar på Liberalerna som förespråkar öppna gränser, och under pistolhot binder familjen med buntband för att stjäla smycken, tv och bil?
När man tagit emot ett stackars manligt barn i sin familj, öppnat sitt hem och sitt hjärta, och som tack får sin minderåriga dotter våldtagen?
När man bevittnar en avrättning mitt i ett villaområde?
När man går ut för att festa med sina vänner och själv blir gruppvåldtagen under kniv- och pistolhot när man glad och lite lullig vandrar hem genom natten genom en lekpark?
När man blir nekad vård trots att man har cancer, med hänvisning att resurser/pengar/personal eller dylikt saknas?
När ens barn blir nekad vård trots att man har cancer, med hänvisning att resurser/pengar/personal eller dylikt saknas?
När man blir våldtagen två gånger inom en halvtimme?

 

 

+ There are no comments

Add yours