Veckan som gått


Ännu en vecka har passerat och bloggskörden känns lite tunn, det kanske är vårtorkan som börjat kännas av?

HAX känner dock förändringens vindar blåsa och funderar på om det är nu det vänder? Jag håller med Henrik om att katedralens fernissa krackelera allt mer men vi ska inte underskatta vilka ess de kan dra ur rockärmen för att upprätthålla vansinnet. Trots att grodan Sverige inte ens kokas långsamt så verkar vi acceptera allt större vansinnigheter. Vad hade en Svensson som hämtats från år 1990 trots allt sagt om att man idag funderar på att byta namn på granatgatan just eftersom det kastas så mycket granater i Sverige? Var gränsen för svensken egentligen går lär vi få se men jag tror det dröjer lite till.

Nikodemus firar frihetskämpen Engelbrekt Engelbrektsson och diskuterar det småskaliga Sverige jämfört med tyrannens Vasas enhetsstat.

Patrik Engellau har börjat inse att nästan alla progressiva sinnessjukdomar som drabbat oss har sitt ursprung i USA, han har nog dock några steg kvar för att inse att USA aldrig varit den frihetens fyrbåk som vi velat tro.

Richard Sörman skriver om kunskapens begränsningar och den akuta visdomsbristen i vårt samhälle, något man bara kan nicka instämmande när man läser. Den här veckan får det bli en dubbel Sörman eftersom hans inlägg om dygderna även den förtjänar att läsas. Hatten av till Det Goda Samhället för att de konsekvent producerar bra inlägg och visar en stor intellektuell nyfikenhet.

 

 

 

+ There are no comments

Add yours