Tabula rasa är en lögn och annat svenska liberaler behöver lära sig


Alice Teodorescu är populär i premiumkretsar och även inom bubb.las redaktion. Det finns skäl för detta. Hon har, tillsammans med en rad andra liberalkonservativa profiler ute på gammalmedias ledarsidor, gjort ett gott jobb med att hålla det allmänna debattklimatet så sansat som det nu går att få det i Sverige. Också när det kommer till att analysera höstens val är hon rätt ute i det stora hela. Sverigedemokraterna kommer att vinna, mycket för att de invandrare som går att beteckna som “skötsamma” helt enkelt har ruttnat på de som är här på rent parasitära grunder. Nog är nog och i höst lär den attityden smälla till med full kraft.

Det finns dock något som inte är helt rätt med Teodorescus resonemang och som även finns hos många av de andra borgerliga profilerna som svängt i invandringsfrågan på senare tid. Svensk invandringspolitik måste enligt dessa  skärpas upp och stramas åt av det främsta skälet så att det på lång sikt återigen ska kunna fungera som tillflyktsort för flyktingar och andra behövande.

Det här tankesättet visar att man egentligen inte förstår någonting av frågan. Sverige är ingen allmänning, Sverige har inte som land någon plikt att öppna upp sina gränser så snart vi inte är på randen av en systemkollaps. Bland allt för många liberala tänkare så råder denna artificiella syn på vad Sverige egentligen är för något och på samma konstgjorda sätt så tänker man sig att om man bara kalibrerar inställningarna för hur landet styrs åt det ena eller andra hållet så kommer det vara möjligt att frammana Lööfs #landetför30miljoner strax därefter.

På samma sätt tänker man sig att alla folkslag och kulturer kan bli samma produktiva människor som Alice själv nu råkar vara så länge de ges rätt förutsättningar. När rumäner och judar är integrerade minoriteter i en svensk nationalstat så kan vilken nationalitet eller folkgrupp som helst bli det, verkar man tänka och det är närmast plågsamt hur naivt och kortsiktig denna tankegång är. Tabula rasa stämmer inte, Alice, den allmänna liberalismens grund är en lögn och förbannad dikt. Kalibrera statens manicker bäst du vill, resultatet du vill uppnå kommer ändå inte uppenbara sig om du inte på allvar förstår det som finns inunder det som du just nu bara vidrör på ytan..

Och sluta försöka förstå samhället via samtal med taxichaufförer, det är enbart ett suspekt beteende att skylta med.

+ There are no comments

Add yours