Per Ericson 1965-2007


Tove Lifvendahl skriver i dagens Svenska Dagbladet om Per Ericson, som jag hade förmånen att arbeta tillsammans med på Svenska Dagbladet under tre år (2000-2003). Jag tror det är Per som jag har att tacka för att jag fick förmånen att arbeta på tidningen, då jag ryktesvis hört att ledarsidan sökte en ekonom och därför tog kontakt med honom. Man kan tycka att det är lite ovanligt för en nybakad doktor i nationalekonomi att börja arbeta som ledarskribent. Men det är inget som jag ångrar – de tre åren på tidningen var en lång kurs i att skriva begripligt – en eller två texter per dag och daglig analys av samhället. Återkoppling från Per och övriga redaktionen skärpte argumenten och texterna på ett sätt som ingen högskoleutbildning skulle kunna.

+ There are no comments

Add yours