P4 Jämtland skämmer ut sig


Jens Ganman lyckades nyligen med konststycket att skämma ut Sveriges Radio och public service på ett sätt som de inte varit med om sedan, öhm, senast de hade med någon som inte omedelbart ville spela med i den underliggande agendan. Visst, man kan argumentera för att Ganman inte agerar särskilt juste när han försöker få intervjun att handla om ett annat ämne än vad som var överenskommet på förhand, men den parodiska pinsamhet som infinner sig i situationen sätter en strålkastare på public service problem i dagens medialandskap.

Sveriges radio gillar inte Jens Ganman, de tycker inte om hans bok eller hans underliggande åsikter och vill kunna sparka på honom så mycket det bara går. När den tidigare intervjun med honom inte blev så vass som de hade önskat utan kanske tvärtom lyckades sätta Ganman i positiv dager (vi vet inte eftersom intervjun blivit inkastad i minneshålet) så behövde man ta till en absurd teknikalitet för att kunna gömma undan materialet. Sveriges Radio hade mått mycket bättre som ett öppet vänstermedium som hade kunnat vinkla bäst de ville och helt enkelt säga till Ganman och alla andra dissidenter att man inte vill ha med dem att göra om de inte får måla upp dem som vilda fullblodsnejsister, basta. När det inte går på grund av en allt mer parodisk opartiskhetsprincip så  hamnar de gång efter annan i ett löjets skimmer som allt fler märker av. Det bästa för vår kära regimmedia vore om de fick bli ett privat medium på marknaden och försvinna på grund av ekonomiska orsaker när inte en endaste en vill betala för deras produkter.

Att försvinna ut i irrelevansens träskmarker för att man förvandlats till ett enda stort skämt för allmänheten är nog ett öde som är värre…

+ There are no comments

Add yours