Nyheter Idag vinner mark


Nyheter Idag vinner större och större förtroende. En studie från Oxford University visar att den libertarianlutande tabloiden för ett bättre resultat än både Aftonbladet och Expressen. Chang Fricks arbete på att få sin publikation rumsren i form av att nitiskt följa de pressetiska linjerna och göra ett gediget journalistiskt hantverk verkar ha lönat sig då det nu är denna emellanåt så vildsint utskällda publikation som står i det främsta ledet när det kommer till Sveriges aftontidningar.

Och som de förtjänar det. Nyheter Idag är förvisso en kvällstidning, som därmed medvetet blandar högt och lågt. Sensationella skvallernyheter, sociala medier- rapporteringar samsas med seriösa gräv och djuplodande reportage, men helheten är riktigt imponerande och det kommer inte som en direkt överraskning att de nu klarar av att toppa en sån här undersökning.

Det enda som möjligen överraskar är varför gammelmedia ännu inte har lyckats värva över Frick till deras egen sida, men det är väl helt enkelt så; det är Chang som sitter på den vinnande handen och en sådan överger man inte så gärna – och knappast inte enbart för Ulf Nilsons kvarlämnade lönekonto..

+ There are no comments

Add yours