Metro, TV4 och Mats Qviberg


Mats Qviberg sparade inte på krutet i en öppenspråkig intervju med Nyheter Idag där han diskuterade sitt köp av Metro.  Bland annat hade han detta att säga om en redaktör som skrev att tiggeri inte är organiserat

– Det där är en typisk stalinist som vi borde bli av med, som skriver en sådan artikel mot bättre vetande, säger han.

Överlag innehåller intervju många härliga kängor mot gammelmedia och är läsvärd men som man kunde förvänta sig tog det hus i helvete och avståndstagandet drog igång. Metro förtydligade att någon utrensning av stalinister inte kommer ske, vilket förstås är förarligt eftersom en sådan utrensning uppenbarligen behövs.

– Det är jag och redaktionsledningen som leder och fördelar arbetet på redaktionen, att vi på allvar skulle skulle ”rensa ut stalinister” är befängt och inte sant, säger Staffan Erfors.

Christen Ager-Hanssen som deltog i intervjun tillsammans med Qviberg gör också avbön.

Jag borde ha undersökt närmare vilken typ av sajt Nyheter Idag är innan vi ens ställde upp på intervjun, säger Christen Ager-Hanssen

TV4 avslutade även sitt samarbete med Metro efter intervjun.

Det mest graverande är att Mats Qviberg själv valde att pudla och säger såhär till SVT.

Jag hörde att de är extremhöger och då är det inte aktuellt med ett samarbete. Jag medger att jag inte visste vad det var för något. Jag har gjort ett misstag som pratade med en högerextrem kanal som Nyheter Idag, säger Qviberg.

Istället för att spinna vidare på den goda linjen Qviberg var inne på så väljer han att smutskasta den tidning han själv valde att intervjuas av vilket inte säger särskilt mycket gott om hans karaktär.

Sammantaget bör man, om man inte redan gjort det för länge sedan, helt utesluta både Metro och TV4 från ens mediakonsumtion samt vara skeptisk till de bolag som Qviberg väljer att involvera sig i.

+ There are no comments

Add yours