Google trappar upp censuren i Sverige


Då var det äntligen dags, Sverige skall bli med internetcensur. Inte vilken censur som helt, inte ISP filter och blocklists, men något som är värre än för gemene man. Man kommer från Googles håll att “förbättra” resultaten när man söker med deras motor. Äntligen kan vi ställa oss i kön med andra kommunistländer och känna frihetens vingslag dö en sakta död.

Fnordis tog upp det i sin blogg och därifrån kan man följa en sakta ström av information om vad som händer. David Price som jobbar för Googles juristteam har ett inlägg i expressen där han tar upp förbätringarna som han kallar dem. Vad det igentligen innebär att vi kommer se det som MSM vill att vi skall se. Kalla mig cynisk men det är min enda slutsats.

Hur skall vi tackla detta? Kanske kan vi hjälpas åt att finna alternativa vägar att komma runt sverigefiltret tillsammans, men det är även viktigt att nå ut till alternativmedia så att detta kommer upp på ytan. Vi kan inte bara stillasittande stå brevid när allt faller samman. Upprop och högafflar kommer behövas.

Fnordspotting har skrivit ett väldigt läsvärt inlägg om situationen.

Vår sökmotor kan alltid bli bättre och vi arbetar fortlöpande med att förfina och förbättra våra system. Under det senaste året har vi gjort ett stort antal förbättringar i våra sökalgoritmer så att vi kan ge mer kvalitativa resultat på sökningar som kan leda till tvivelaktigt innehåll.
Vi har gjort det till en hög prioritet för våra utvecklare att rulla ut en fullständig svensk version av det systemet så snart som möjligt.
De första ändringarna infördes i lördags och ytterligare justeringar kommer under de närmsta veckorna. När arbetet är genomfört kommer vi att kunna presentera ett mer kvalitativt innehåll, vilket väsentligen kommer att minska risken för att liknande problematiskt innehåll ska dyka upp igen vid generella sökningar.

Efter att Google sparkade James Damore så har det blivit allt mer uppenbart att det är ett företag som inte på något sätt står för sunda värderingar. Många av oss är säkerligen djupt beroende av Google, vi har gmail, vi använder googles calender, vi tittar på Youtube. Men tidpunkten börjar verkligen komma då vi måste riva av plåstret och välja någon annan tjänsteleverantör.

+ There are no comments

Add yours