Först kom de för att hämta NMR…


Efter Almedalen har Nordiska Motståndsrörelsen varit i fokus och nu har både Moderaterna och Socialdemokraterna gått ut med att de vill kriminalisera organisationen tillsammans med övriga “rasistiska och nazistiska” grupperingar och… reaktionerna uteblir. Tystnaden som uppstår blir som ett jubel i kontrast mot de högljudda protester som borde uppstå vid ett sådant här förslag.

Först och främst sticker det i ögonen, som Boris påpekar så är det en sak att vi har ett knappt hundratal övervintrade nationalsocialister springandes omkring och söker uppmärksamhet, men att den uppsjö med kommunistiska organisationer allt som oftast lämnas okommenterad av etablissemanget är i själva verket betydligt värre. Deras mord och förtryck ligger betydligt närmare i tiden och deras vurmande för idag aktiva diktaturer borde vara ett betydligt större problem om man är bekymrad över extremistiska rörelser, men nej, det är samma gamla nazister som man ska få panik över – denna gången också. Ingen bry sig när de röda formligen skriker efter blod, men tar man ett steg för långt åt höger ska hela dem demokratiska samhället monteras ned.

För det är vad de håller på med. Ingen kan väl tro att det kommer stanna här? Lika lite som hets mot folkgrupp stannade vid faktiskt hetsande mot minoriteter utan smetade ut sig till att kunna påverka satirbilder, faktapåståenden, interna skämt, i praktiken allting som makten inte vill att medborgarna ska få yttra. Ett statligt förbud mot organisation A kommer snart leda att hela alfabetet är under lupp så länge man vågar sig på att förespråka någonting som inte är självskrivet i värdegrunden.

…men alla höll tyst, för ingen gillar ju nazister.

1 comment

Add yours
  1. 1
    implodex

    Instämmer. Skrämmande att inte fler ser vad sådant här leder till. Att förespråka frihet är nog det mest provocerande man kan syssla med idag. Crazy

+ Leave a Comment