Festivaler finansierade av Statens Musikverk


Statens Musikverk har gjort oss alla en riktig tjänst, de har nämligen släppt en lista över musikevenemang som delvis finansieras med stöldgods. Som vi alla vet  i synnerhet när det handlar om “kulturpolitik”  så besvärar sig inte staten med allmosegivande utan att hysa en förväntan att motparten ska besudla sig själv, självbefläckelsen som avkrävs denna gången är att festivalarrangörerna ska bortse från artisternas talanger och istället boka dem baserat på kön (gissningsvis inte enligt kromosombaserad könsbestämning).

Såhär skriver de:

Är du festivalsugen? Kolla då in de här festivalerna som satsar lite extra på jämställdheten. Under hösten 2017 fick de nämligen bidrag från Musikverket för att boka jämställt.

Här är listan i sin helhet:

Kulturernas Karneval

Kulturernas Karneval är ett kulturmöte i Uppsala där besökarna kan uppleva både ett dundrande karnevalståg och en två dagar lång festival fylld av konserter, dansföreställningar, workshops, teater, en mat- och hantverksmarknad och barnaktiviteter.

Uppsala, 26–27 maj 2018

Clandestino Festival

Festivalen Clandestino äger rum i och utanför Göteborg i början av juni. På flera platser i staden spelar en rad DJ:s och artister. En del spelningar har dessutom fritt inträde!

Göteborg, 7–11 juni 2018

Nora kammarmusikfestival

Ett nyskrivet verk av tonsättaren Paula af Malmborg Ward spelas på Nora kammarmusikfestival.

Nora, 15–21 juni 2018

Världens stämma – Delsbostämman

En av Sveriges äldsta spelmansstämmor. Fylld av folkmusik, dans, buskspel, konserter, kurser, visstugor och barnaktiviteter. I år är Delsbostämman också värd för zornmärkesuppspelningarna.

Delsbo, 25 juni–1 juli 2018

Järna Festival Academy 2018

Kammarmusikfestivalen i Järna hade premiär 2017. I år består festivalen av 14 konserter, bland annat en opera, konserter för barn, en barockkonsert och kammarmusik konserter.

Järna, 10-18 juli 2018

Norberg festival

I malmgruvan mitt i Norberg äger sedan 1999 Norbergfestivalen rum. En central punkt för den elektroniska musikscenen.

Norberg, 26–27 juli 2018

Korrö folkmusikfestival

Folkmusikfestivalen i Korrö i Småland bjuder inte bara på musik från scen – det finns även ett speciellt område för buskspel.

Korrö, 23–29 juli 2018

Trästockfestivalen

En av Sveriges största gratiskonserter. Trästocksfestivalen bygger på lokala ungdomars engagemang för musik och kultur, men har växt och är i dag en regional samlingspunkt en helg varje sommar.

Nordanå, Skellefteå, 20–21 juli 2018

Ystad jazzfestival

2010 såg Ystad jazzfestival dagens ljus. I år satsar de extra på kvinnliga musiker genom stöd från Musikverket.

Ystad, 1–5 augusti 2018

Urkult

Näsåker står värd för festivalen Urkult, dit människor, musik och kultur kommer från hela världen. Förutom konserter finns barnteater, kurser och poesi på programmet.

Näsåker, 2–4 augusti 2018

Female Dancehall Night Festival

En kulturfestival med bara kvinnor på scenen. Fokuset ligger på dancehall!

Göteborg 3–5 augusti 2018

PLX Tjärö

I Blekinges skärgård tar musik- och konstfestivalen PLX Tjärö plats. Genom Musikverkets stöd satsar de i år på en helt jämställd line-up.

Tjärö, 30 augusti–2 september

Backyard Sessions

Två dagar av elektronisk musik, konserter och konst. Festivalen halls på Folkets park och Moriska paviljongen i Malmö.

Malmö 1–2 september

Har du något politiskt korrekt att rapportera? Då är det bara att klicka dig fram till rapportsidan och knattra lös på tangentbordet.

PK-rapport

+ There are no comments

Add yours