Ett brev till Commiestan


Hej Mir och Emanuel!

Visste ni att libertarianism inte är samma sak som neokonservatism? Och inte heller har vi något att göra med dess kusin neoliberalism som fångat och korrumperat liberala profiler som Johan Norberg och hans drontsläktingar, det vet ni va? Högerlibertarianer stöder inte interventionism i någon form, varken från stater eller storföretag och verkligen inte av några utilitaristiska skäl. Varje gång ni pratar om “fri marknad” och uppenbarligen menar det svågerkapitalistiska, statsunderstödda globalistsystem som varje vettig libertarian avskyr med varje fiber i sin kropp så börjar man ju tro att ni inte klarar av att lyssna på meningsmotståndare. Ni kan tycka vad ni vill om att libertarianers frimarknadstanke är utopisk eller icke-existerande i en större skala, men vill ni prata med oss på en vettig nivå kan ni för Rothbard, Hoppes och Mises namn inte hävda att det är den fria marknaden som orsakar flyktingkriserna i Mellanöstern och Nordafrika!! Det är möjligt att ha en väldigt intressant diskussion om nyanserna i denna situations uppkomst, men den omöjliggörs när ni hävdar att det är libertarianers tankegångar som ansvarar för något som alldeles uppenbart är framprovocerat av statsmakter och deras (svåger)kapitalistiska intresseparter.

Visst, ni får jättegärna diskutera och kritisera Johan Norberg och hans kumpaner om ni vill, men varför i jösse namn prata bubb.la och radio frihetligt i avsnittets första del i så fall? Ni har till och med fel om att vi skulle ha något till övers för Elon Musk. Vi föraktar karln till max. Ni har också fel i att vi tänker oss att rika skulle få något frikort i att konsumera skattemedel, vi är strikt emot att någon alls på samhällsstegen gör det, men det handlar inte så mycket om om moraliska skäl utan om att det är skadligt för en själv att leva på blodspengar och bli beroende av en entitet som inte vilar på marknadsprinciper. Undvik bidrag och subventioner, av hälsoskäl kort sagt!

Nåväl. Det hade varit mer intressant att höra mer om era tankar om “apokalypsreaktionismens” natur och anarkisters tendens att lyckas falla in i ett diktaturvurmande. Nu lyckades ni inte mer än att insinuera ett och annat förolämpande ting kring dessa frågor så det går egentligen inte att diskutera så mycket djupare. Nämn inte Auschwitz om ni vill diskutera med vuxna människor, herregud, Mir.  Vad är det tänkt att vi ska svara? Ja, vi är antidemokrater. Nej, vi gillar inte “starka, vita män” förbehållslöst för den sakens skull. Ni öppnar upp för intressanta spår, men stänger igen dem illa kvickt genom att vifta med brunfärgen strax därefter. Vi struntar väl i det då.

PS. Allting ni sa när ni nämnde Jordan Peterson var uppåt väggarna bara underligt i mängden missförstånd och misskrediteringar om hans positioner, men det är jag övertygad om att ni är medvetna om, kära kommunistsvin. DS.

Frihetliga hälsningar/ Simon J

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Lusvig

  TL;DR:
  man måste hata världens fattiga och fullständigt strunta i alla som lever under förtryckande samhällssystem så fort de är bortom vår landsgräns och tro på konspirationsteorier om “svågerkapitalistiska, statsunderstödda globalistsystem” för att få kalla sig libertarian.

  • 2
   Simon Gustafsson

   Nja. Det var en konstig läsning.

   Att vi har en global finansekonomi, populärt kallad kapitalistisk, är väl ingen konspirationsteori utan ovedersägliga fakta? Mir och Emanuel verkar dock hävda att libertarianer försvarar detta system reservationslöst, vilket inte är fallet och något som vi pratat om ett antal gånger när vi medverkat i våra respektive poddar. Det kanske är slarvigt formulerat av dem, deras avsnitt är trots allt betitlat “liberalismen”, men fortfarande nämns libertarianismen ett flertal gånger i avsnittet som om det vore synonymt med renodlad Lockiansk nyliberalism. Mycket märkligt.

   Hur du får in hat mot fattiga i det hela begriper jag inte.

+ Leave a Comment