En kopp IS-te kanske?


Stor-Mehmet sitter och rör i en honungsburk när jag kommer ut för att kolla på den senaste köttleveransen. Han tittar upp när jag kommer in och förklarar:

– Jag funderar på bästa sättet att blanda ner råttgift i det.

Innan jag hinner fråga om det uppstått ett råttproblem i omgivningarna så fortsätter han:

– … och så ställer vi ut det på de kaféer där de från IS sitter och så blandar ner de ner det i sitt te och så …

Stor-Mehmet får något milt över dragen när han tänker sig fortsättningen. Han har suttit och lyssnat på när Lill-Mehmet talat med magdansösen som uppträdde på lördagskvällen, hon är där för att hämta sina pengar och säger att hon börjar känna sig nervös. När hon går till tunnelbanan står IS och delar ut flygblad, de stryker runt på torgen och kaféerna. Kollar in folk. Väljer lämpliga människor. Går fram till dem. Börjar prata. Övertala.

Samtidigt halshugger och våldtar sig IS genom Kobanis förorter.

Och här i Sverige bryr vi oss inte riktigt. Visar sig Kalle Anka-nazister på söder eller söder om söder så mobiliseras det under stridsropet ”Inga nazister på vara gator”. När riktiga och mordiska fascister sprider sin propaganda och rekryterar i Rinkeby mobiliseras det inte. Varför inte? Det är inte svårare att åka blå linje än det är att åka grön linje.

… och så funderar jag på varför de muslimska församlingarna i Sverige är så tysta. Varför de inte mobiliserar mot IS stormtrupper på svensk mark, varför de inte bygger upp en solidaritetsrörelse för dem som kämpar mot IS i mellanöstern. Det vanliga svaret brukar vara att man som muslim inte är ansvarig för vad andra som anser sig vara muslimer gör. Och det är klart man inte är i straffrättslig mening.

Men ändå …

Själv är jag marxist. Det innebär att jag ibland känner mig som rektor för en clownskola där eleverna boffar krom och röker crack på rasterna. Jag skulle kunna rycka på axlarna och säga: ”Inte mitt problem, jag är inte den där obildade, framstegsfientliga, pellejönsiga sortens marxist.” Istället ägnar jag alltför mycket av min vakna tid åt ett ideologiskt krig mot de tokfransar som påstår sig vara ”vänster” … för man ska hålla rent på sin kant.

Så snälla muslimska trosbekännare – kan ni inte lätta på rumpan och driva ut IS från förorterna norr om stan – och se till att de inte dyker upp någon annan stans heller.De är ert ansvar. Precis som stollarna till ”vänster” är mitt.

Vore väldigt bra om ni gjorde det, för jag vill ogärna se Stor-Mehmet fylla lastbilen med honungsburkar och sätta kurs mot Rinkeby.

+ There are no comments

Add yours