Ekonomibubblan är över, länge leve ekonomibubblan


Johnny Mellgrens ekonomispecial i radio bubb.la har nu nått sin vägs ände. Åtminstone dess första säsong. 24 avsnitt på knappt två år har det blivit, fullspäckade med grundläggande ekonomiska lektioner och rappa tagningar utifrån en aldrig sinande nyhetsström.

– Det känns väldigt kul att vara i mål. 24 avsnitt kändes från början som väldigt mycket, men tiden går fort när man har roligt. Jag hade från början någon ambition om att göra stordåd i varje avsnitt och ha långa föreläsningar varenda gång, vilket var alldeles för amibitiöst, men som tur är märker man att nyhetsflödet och dess ständiga idiotier aldrig slutar så att man har en ocean att ösa ur. Jag tycker nog att Martin och jag har lyckats hitta en del guldkorn under de här avsnitten, berättar Johnny en solig majafton i Sliema.

Nu väntar förhoppningsvis en andra säsong, en säsong som kommer ge utrymme för mer avancerade utläggningar och ett mer varierat format.

– Radio bubb.la som koncept är ett väldigt strikt format, vilket är tacksamt på så sätt att man enkelt kan göra många avsnitt, men det kan vara svårare att sväva ut och det är inte lika vänligt att ta in gäster till programmet och det står på min önskelista för säsong två – att bjuda in gäster som jag ser upp till, eller som jag tycker har fel eller kan någonting som jag inte kan. Jag hoppas att i den dialogen så kommer lyssnarna att kunna lära sig någonting och få någonting nytt jämfört med säsong ett.

Helt säkert är det inte att ekonomibubblan kommer tillbaka. För att det ska ske så krävs det att tillräckligt många visar sig villiga att betala för produkten. 100 betalande kunder krävs för att säsongen ska komma igång, tio dagar in på kampanjen för den nya säsongen så har knappt hälften av de som krävts kommit ombord.

– Nyhetssvepen tillsammans med Martin kommer vara kvar och jag hoppas kunna utöka utgivningstakten i och med detta. Det som framförallt känns kul är att kunna få tillgång till mer kontinuerlig feedback, vi kommer ha ett forum likt premium där man som medlem har möjlighet att styra och påverka radioinnehållet. Det ska bli väldigt roligt och väl därinne så hoppas jag kunna ordna exklusiva specialerbjudanden till medlemmarna, bland annat kanske man kommer få möjlighet att “se över min axel” och se hur jag gör mina investeringar. Mer info om allt sådant kommer på själva forumet.

Som sagt, för att ekonomibubblan ska komma tillbaka så krävs det att marknaden bevisar att det är värt att låta den återvända. Se till att få Sveriges enda renodlat österrikiska ekonomiprogram att fortsätta och gå med nu!

+ There are no comments

Add yours