Afrikandernas öde


Det här är något av det tyngsta som händer i världen just nu. Afrikandernas, också kända som Boerna, trängda situation i Sydafrika är något som världen i stort väljer att ignorera. Det är ett infekterat, ömtåligt och skamligt ämne för många i etablissemanget att hantera. Det var dessa som förenklade en komplex situation i landets historia i och med Apartheid till en parodisk karikatyr där de vita fick ta rollen som allt igenom onda skurkar och som förtjänade att förlora kontrollen över sitt land.

Nu ser vi konsekvenserna av det som händer. De vita riskerar att utsättas för ett regelrätt folkmord och de har nästan ingenstans att ta vägen. Ryssland öppnar här upp för dem, men nästan alla andra länder reserverar sig och under tiden så tickar klockan. Situationen riskerar att bli betydligt värre än idag. och vad som kan leda till en förbättring är svårt att säga.

Hjälp gärna till för att underlätta för afrikanderna. All ökad medvetenhet om det som händer är av godo, om inte annat för att se till att i god tid göra ansträngningar för att det som skett dem inte ska behöva hända här på samma sätt. Se till att försvara det som är din egendom långt före det att den är hotad på allvar.

Se gärna Jonas Nilssons Boer Project för mer information om vad du kan göra för att stötta.

+ There are no comments

Add yours