Täppas Fogelberg och Ring P1.


Ibland lyssnar jag på Ring P1, kan tycka det är underhållande att lyssna på gamla gubbar och tanter som ringer in och bråkar över någon struntsak (det är oftast gubbar och tanter).
Ibland är det dock otroligt genomskinligt vilka de väljer ut. Imorse var det 3st som ringt in (blev uppringda?) med muslimskt ringande namn – en hette t.om. “Islam” i efternamn. Hör och häpna, alla tre var positiva till böneutrop och såg inga problem med det, de rationaliserade det i stil med: “det är bara en gång om dagen”, “Spanien har ett muslimskt kulturarv (?!).
Täppas är såklart helt med på detta, och ställer inga som helst relevanta motfrågor (vad jag kan minnas) när han är en relativist av extrema proportioner och verkar inte alls vara särskilt påläst om Islam trots att han basunerar ut att han har flera goda muslimska vänner.
Ibland lyckas han vara smålustig och underhållande. Men om det ringer in någon med avvikande åsikter, så blir han väldigt aggressiv och hånfull. Det fanns en tid jag hade respekt för honom, det förtroendet är dock helt förbrukat. Ring P1 kommer jag troligtvis fortfarande lyssna på, for shits and giggles.

Täppas verkar dock endast vara en blind marionettdocka.

+ There are no comments

Add yours