Jerusalem och det där folket som inte finns …


Det är komplett omöjligt att lyssna på statsradion i dag eftersom de hela tiden tjatar om Donald Trumps beslut om att flytta USA:s ambassad till Jerusalem.

Och det som gör lyssnandet omöjligt är att jag hela tiden i dag sitter i möten och det går inte att vandra ut och in i möten kräkfärdig (och då har jag ändå en härdig mage).

Det som gör mig kräkfärdig är att statsradion hela tiden talar om den ”palestinska ledningen”.

Det finns ingen ”palestinsk ledning”.

Det som finns är två gäng med korrumperade horbockar som livnär sig med hjälp av bidrag från västvärlden och genom att langa knark – och deras huvudsakliga sysselsättning för övrigt är att förtrycka de människor som betecknas som palestinier – och vars intressen de absurt nog anser sig företräda … typ:

”Hej, jag är din valda representant och häng på mig så ska jag se till att vi placerar skolor, daghem och sjukhus i skottlinjen nästa gång Israel slår tillbaka tillbaka därför att vi skjutit raketer mot deras civilbefolkning. Och alla pengar vi får från omvärlden kommer att gå till oss i den högsta ledningen och till terrorattacker mot judarna. Häftigt va!?”.

Ena gänget har tagit kontrollen över Västbanken.

Det andra gänget har tagit kontrollen över Gaza.

Enkelt uttryckt … det är ju inte så att Yasser Arafats änka står i någon brödkö i Gaza, hon viger istället sin tid åt att brutalshoppa i de mest exklusiva butikerna i Paris.

I västvärlden har det sedan länge varit en ”vänster”-ståndpunkt att man ska stödja palestinierna.

Något märkligt, men fullt möjligt, eftersom den där ”vänstern” aldrig läst Marx och Engels … i just den här frågan är kanske brevväxlingen mellan Marx och Engels intressantast.

De diskuterar under årtionden olika konkreta, politiska frågor och … och det här är viktigt att komma ihåg … de är inte i någon begriplig mening framtidsoptimister i en del av de konkreta fall de diskuterar.

De konstaterar rätt ofta att ett socialt skikt eller en nationell strömning är dömda till undergång därför att de inte förmår formera sig kring sina verkliga intressen. (Det är ganska fascinerande att följa Engels utveckling, efterhand visar det sig att han till och med tvivlar på att arbetarklassen kommer att kunna formera sig … och i slutet av korrespondensen mellan honom och Karl Marx diskuterar de båda om det inte kan vara så att hela den mänskliga rasen … liksom jorden är dömd till undergång. Utåt dock: Stiff upper lip … de hade ju båda bott så länge på de brittiska öarna att de insett vikten av att hålla masken.)

I vilket fall … en verklig vänster borde helt enkelt deklarera för palestinierna att de ska lära sig av judarna. Har man hela världen emot sig som judarna (nej, det är ingen retorisk överdrift) får man med vapen i hand säkra sig ett utrymme där man som nation kan överleva.

Den dagen de som kallar sig palestinier drar lärdom av det judiska folkets erfarenheter och reser sig mot de korrumperade horbockarna som förtrycker dem i Fatah och Hamas … då kommer de också inse det rationella i att sluta fred med Israel … och då kommer de också lugnt att säga:

”Det är lugnt, klart Jerusalem är er huvudstad, och hörni förresten, ska vi inte förhandla klart det där avtalet om tullfrihet snart.”

… om inte … då kommer palestinierna bara att bli en fotnot i framtidens historieböcker.

Sorgligt, mycket sorgligt – men då beror det också på att de själva valde att inte bli en nation.

+ There are no comments

Add yours