Rastistisk attack mot moské visade sig vara en fritös- här är listan på dem som drog för snabba slutsatser…


Det visade sig att det var en fritös som låg bakom branden vid en moské i Eskilstuna.

Vissa drog lite förhastade slutsatser…
60474

60475

60477

Maria

Henrik Arnstad

Tips från läsare:

Erik

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/det-brinner/

“Det finns grader i helvetet. Juldagens brandattentat mot moskén i Eskilstuna måste av flera skäl kategoriseras som ett dåd av värsta slaget. Dels för att det fanns människor i lokalen – ett 70-tal enligt uppgifter till Ekot – varav fem skadades. Dels för att attacken riktar sig mot den grundlagsfästa religionsfriheten och respekten för det som ursprungligen kallades kyrkofrid. En inte allt för vågad gissning är att dådet också färgas av ett visst mått av hat och främlingsfientlighet.”

Konsekvenserna av deras handlingar? Hanif Bali sammanfattar det bra:

5 Comments

Add yours
 1. 1
  Per L

  Underbart!
  Låt denna lista vara kvar som en påminnelse om att det är tur
  att vi har en fungerande rättsapparat och inte en folktribun som dömer
  andra människor alltför snabbt, alltför fel.
  Tänka sig…. Dom ofelbara hade fel.
  Den kvinnliga delen av mobben är nu mer kända som Fritöserna.

 2. 2
  Totalliberal

  Fruktansvärt att det politiska klimatet i Sverige blivit så islamofilt att det ska tolkas in “rasism” så fort något går snett för muslimer.

 3. 3
  Axel

  Någon borde skicka listan till berörda partier – organisationer. PK-folk reagerar reflexmässigt i hur de finner syndabockar.
  Eller undviker finna dem om det passar, som exempel våldtäkten på finlandsfärjan nyligen som alla skrev begicks av svenska män (Andersson och Pettersson åsyftas nog). När det visade sig att att ingen var “etnisk svensk” och alla utom en var medborgare i ett afrikanskt land, ändrade PK-pressen till sex män. Det är PKsuperviktigt vilka man ska svartmåla och vilka som ska gå fria.

 4. 4
  Balthazar

  De flesta av medias islamofob-drev har ju i princip visat sig vara falska alarm. Förutom detta var ju Forserum och Hijab-attacken (som ledde till Hijab-uppropet) baserade på väldigt lösa grunder.
  Är det någon som vet när det senast skedde ett riktigt islamofob-dåd, i paritet med dem som riktats mot judar i Malmö och Köpenhamn?

+ Leave a Comment